04.08.2016 22:28

Luckassen: "Heel belangrijk voor de club"

Derrick Luckassen wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt tegen PAS Giannina in de voorrondes van de Europa League. (28-07-2016)
Derrick Luckassen wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt tegen PAS Giannina in de voorrondes van de Europa League. (28-07-2016)

AZ-verdediger Derrick Luckassen was ook in de return tegen PAS Giannina trefzeker. De Alkmaarders wonnen met 1-2 in Griekenland en Luckassen maakte zijn tweede doelpunt in de dubbele confrontatie met Giannina.

Luckassen was vorige week al verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de thuiswedstrijd van AZ tegen de Grieken. In de return schoot de verdediger de Alkmaarders nog voor rust op voorsprong. De 1-2 van Luckassen bleek voldoende voor de zege en kwalificatie voor de play-offs van de Europa League. De mandekker heeft geen ambitie om de vertrokken Vincent Janssen op te volgen als clubtopscorer. "Nee, nee, nee. Ik ga er niet zoveel als Vincent maken", reageerde Luckassen lachend bij de NOS.

"Natuurlijk, ik ben blij met de doelpunten. Ik probeer elke wedstrijd te scoren, maar ik ben een verdediger en moet dus verdedigen. Een goaltje meepikken is altijd lekker, maar goed verdedigen is het belangrijkst."

Trainer John van den Brom gebruikt Luckassen als rechtsback, maar hij speelt zelf liever in het hart van de defensie. "Maar ik doe mijn uiterste best en speel waar de trainer mij nodig heeft. Het is wel anders", aldus de verdediger. Luckassen toonde zich nog afloop erg blij dat zijn elftal nog in de race is voor een plaatsje in de groepsfase van de Europa League. "Heel belangrijk voor de club, maar ook voor de spelers. In de Europa League kun je jezelf laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner