18.08.2016 22:48

Advocaat debuteert met zege bij Fenerbahçe

Dick Advocaat heeft een prima debuut beleefd als trainer van Fenerbahçe. De Nederlandse routinier zag zijn Turkse ploeg donderdagavond met 3-0 winnen van Grasshoppers in de eerste play-offwedstrijd voor een plek in de groepsfase van de Europa League.

De Marokkaan Aatif Chahechouhe opende de score al na vier minuten. De Slowaakse invaller Miroslav Stok (ex-FC Twente) besliste het duel ver in de tweede helft met twee treffers, de laatste in blessuretijd. Robin van Persie deed alleen de laatste twintig minuten mee in plaats van de Braziliaanse spits Fernandão. Gregory van der Wiel had een basisplaats en speelde de hele wedstrijd. De return is volgende week in Zwitserland.

Anderlecht won evenals AZ een uitwedstrijd met 3-0. Slavia Praag was het slachtoffer van de Belgen. De doelpunten kwamen na rust op naam van Idrissa Sylla, Lukasz Teodorczyk en Sofiane Hanni. Verdediger Bram Nuytinck maakte de negentig minuten vol. Het tweede duel in Brussel is nu al bijna een formaliteit.

FC Midtjylland verloor in Denemarken met 0-1 van Osmanlispor door een eigen doelpunt van Patrick Banggaard. Rafael van der Vaart deed nog niet mee tegen de Turken.