24.08.2016 19:38

Van den Brom waarschuwt voor gemakzucht

Trainer John van den Brom kan zich niet voorstellen dat AZ de groepsfase van de Europa League nog gaat missen. "We staan met 3-0 voor en we kunnen het afmaken", blikt hij vooruit op het thuisduel met FK Vojvodina in de laatste voorronde. "Dat gaan we ook doen. Dat wordt niet makkelijk, maar vorige week speelden we goed en behaalden we een prima resultaat. Zeker is niks, alleen zijn alle ingrediënten wel aanwezig."

Van den Brom geeft het vertrouwen aan de elf spelers die vorige week in Novi Sad de basis legden voor de ruime uitzege (3-0). "Iedereen is superfit en kan gemakkelijk drie wedstrijden per week spelen. Daardoor kunnen we aan vastigheden werken en komen er automatismen in de ploeg. Vojvodina zal meer risico moeten nemen, wij gaan ons eigen spel spelen."

"Wij als staf moeten de spelers voorbereiden en ervoor zorgen dat er geen gemakzucht in de ploeg sluipt", stelt Van den Brom. "In het uitduel hebben we hen afgestraft, maar ze hebben het goede gevoel weer opgepakt in de eigen competitie door te winnen en staan er niet voor niets zo goed voor."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner