25.08.2016 09:14

Van den Brom: "We zijn nu veel verder"

AZ Alkmaar wist zich afgelopen seizoen te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, maar destijds werd er slechts één keer gewonnen. AZ-trainer John van den Brom heeft deze keer - als AZ zich weet te plaatsen voor de groepsfase - meer vertrouwen.

"We zijn nu veel verder", aldus Van den Brom tegenover De Telegraaf. "Als ik ziet hoe we Europees voor de dag komen ten opzichte van vorig jaar, zie ik een groot verschil. Daarnaast wonnen we afgelopen zondag ook een zware wedstrijd bij FC Utrecht (1-2), drie dagen na een Europees duel. Dat was vorig jaar ondenkbaar."

AZ moet donderdagavond een 3-0 voorsprong verdedigen tegen het Servische Vojvodina. "En dat is bijzonder, een weelde. We gaan het definitief afmaken, zodat we ons eerste doel van het seizoen - het bereiken van de groepsfase – hebben behaald", aldus Van den Brom, die geen wijzigingen aan zijn basiselftal gaan aanbrengen. "We hebben een fantastische serie achter de rug. De jongens die daar verantwoordelijk voor zijn, geef ik uiteraard de kans om daar een goed vervolg op te geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner