02.09.2016 10:54

Grim aan vooravond cruciaal duel Jong Oranje

Bondscoach Fred Grim is boos over de manier waarop zijn Jong Oranje voor de dag komt tegen Jong Slowakije. (11-10-2015)
Bondscoach Fred Grim is boos over de manier waarop zijn Jong Oranje voor de dag komt tegen Jong Slowakije. (11-10-2015)

Jong Oranje speelt vrijdag om 17.15 uur in en tegen Wit-Rusland voor de kwalificatie voor het Europees kampioenschap. Er staat veel druk op de wedstrijd, want bij verlies is Polen, waar het toernooi wordt gehouden, ver weg.

Bondscoach Fred Grim heeft vertrouwen in een goede afloop. "Alle wedstrijden die wij moeten spelen zijn belangrijk", meent de keuzeheer in gesprek met Voetbal International. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Jong Oranje op een tweede plek, achter Slowakije. De ploeg van Grim moet eerste of bij de beste vier nummers twee eindigen om kwalificatie af te dwingen.

"Slowakije staat drie punten boven ons en er zijn nog maar drie wedstrijden te spelen. Uiteindelijk is het doel om alle wedstrijden te winnen, dan zien we wel waar we staan", legt Grim de situatie uit. Wit-Rusland en Turkije hijgen echter in de nek van Jong Oranje, daar zij respectievelijk slechts twee en drie punten achter staan. Bij verlies wordt het een lastig verhaal. "Als je het hebt over directe plaatsing wel. Maar het is ook geen gegeven dat Slowakije, Turkije of Wit-Rusland alles wint. Het blijft gewoon voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner