02.10.2016 15:45

Bazoer twijfelgeval cruciale fase Jong Oranje

Tien minuten na zijn invalbeurt moet Riechedly Bazoer (r.) alweer geblesseerd naar de kant. Jaïro Riedewald (m.) is zijn vervanger. (02-10-2016)
Tien minuten na zijn invalbeurt moet Riechedly Bazoer (r.) alweer geblesseerd naar de kant. Jaïro Riedewald (m.) is zijn vervanger. (02-10-2016)

Jong Oranje moet de laatste fase van het kwalificatietoernooi mogelijk ingaan zonder Ajacied Riechedly Bazoer. De middenvelder viel zondagmiddag geblesseerd uit in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Jong Oranje speelt in oktober twee interlands.

De ploeg van bondscoach Art Langeler neemt het 6 oktober in Nederland op tegen de talenten van Turkije, twee dagen later wacht een duel op Cyprus. Bazoer, normaal gesproken selectielid van het Nederlands elftal, werd niet geselecteerd door bondscoach Danny Blind, aangezien de controleur op het middenveld te weinig speeltijd krijgt bij Ajax.

Langeler pikte Bazoer gretig op voor zijn selectie, aangezien Jong Oranje allesbehalve zeker is van plaatsing voor het EK. Er moet een klein wonder gebeuren als Jong Oranje zich rechtstreeks wil plaatsen voor het Europese eindtoernooi, met nog twee duels te gaan is de achterstand op koploper Jong Slowakije vijf punten. 

De talenten uit Nederland moeten zich dus richten op de tweede plaats, waarmee via play-offs alsnog plaatsing voor het EK kan worden afgedwongen. Turkije en Wit-Rusland zijn de grootste concurrenten als het gaat om die plek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner