05.10.2016 13:47

Langeler vreest geen belangenverstrengeling

Art Langeler baalt flink tijdens de competitiewedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht. (28-04-2013)
Art Langeler baalt flink tijdens de competitiewedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht. (28-04-2013)

Art Langeler volgde recentelijk Fred Grim op als bondscoach van Jong Oranje. Dat wekte gespreksstof op, daar Langeler tegelijkertijd werkzaam blijft als hoofd jeugdopleidingen bij PSV.

Boze tongen beweerden dat deze dubbelfunctie zou kunnen leiden tot belangenverstrengeling, maar die aantijgingen wijst Langeler resoluut af. "Momenteel heb ik bij PSV toch niet zoveel te doen. Hier spreek ik toch nog vooral met assistent Paul Bosvelt en met Grim, zij kennen de jongens beter, al maak ik de keuzes. Ik ga echt niet alleen maar PSV’ers selecteren, ik ben best in staat daarin een objectieve keuze te maken", aldus Langeler tegenover Voetbal International.

Langeler, oud-trainer van PEC Zwolle, bereidt zich voor op de kwalificatiewedstrijden thuis tegen Turkije(donderdag) en op Cyprus(dinsdag), al is de kans dat de EK-kwalificatie in Polen nog bewerkstelligd wordt vrij klein. "Ik heb er zelf baat bij dat er gewonnen wordt, dus het zou heel raar zijn als ik me zou laten leiden door iets anders dan het opstellen van de beste ploeg", benadrukt Langeler nogmaals. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner