09.10.2016 20:52

Tete over reserverol: "Zit in kutsituatie"

Riechedly Bazoer (l.), Anwar El Ghazi (m.) en Kenny Tete (r.), zijn door Peter Bosz op de bank gezet.(28-08-2016)
Riechedly Bazoer (l.), Anwar El Ghazi (m.) en Kenny Tete (r.), zijn door Peter Bosz op de bank gezet.(28-08-2016)

Kenny Tete bereidt zich met Jong Oranje voor op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus van dinsdagmiddag. De rechtsback komt bij Ajax maar weinig aan spelen toe, maar kan bij Jong Oranje minuten maken.

Waar Tete zich na zijn stormachtige ontwikkeling van vorig seizoen bij het Nederlands elftal mocht melden, moet hij het nu doen met een plaats bij Jong Oranje. "Iedereen wil natuurlijk bij het grote Oranje spelen. Nu is dat niet het geval en dat is anders, maar ik doe mijn stinkende best. Ik maak er het beste van", aldus de 21-jarige Tete in gesprek met FC Afkicken.

Tegen Jong Turkije mocht Tete negentig minuten lang spelen. Op 13 augustus speelde de Amsterdammer zijn laatste volledige competitiewedstrijd voor Ajax. "Ik was niet echt kapot, maar het was wel lekker. Gelukkig zitten er nog meer jongens om me heen in dezelfde situatie. Het is fijn dat ik met hun ben er het er over kan hebben", doelt Tete op de reserverollen van Riechedly Bazoer, Jaïro Riedewald en Anwar El Ghazi.

Bij Jong Oranje kan Tete laten zien wat hij in zijn mars heeft. "Tuurlijk wil ik mijn visitekaartje afgeven, maar iedereen weet wat ik kan. Het is een kutsituatie, maar het is niet anders. Ik moet gewoon lekker gas geven en doen wat ik altijd al deed. Het komt wel goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner