20.10.2016 20:21

Jørgensen start toch, Kuyt krijgt wel rust

Karim El Ahmadi (m.) maakt namens Feyenoord de 2-0 tegen Roda JC en viert zijn goal met Nicolai Jørgensen (l.) en Dirk Kuyt (r.). (25-09-2016)
Karim El Ahmadi (m.) maakt namens Feyenoord de 2-0 tegen Roda JC en viert zijn goal met Nicolai Jørgensen (l.) en Dirk Kuyt (r.). (25-09-2016)

Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen staat donderdagavond toch aan de basis in het duel met Zorya Lugansk. Hij krijgt toch geen rust voor de Klassieker van aanstaande zondag. Dirk Kuyt begint wel op de bank.

Feyenoord begint tegen de Oekraïners gewoon met Nicolai Jørgensen in de basis. Aanvankelijk was het plan om de Deen rust te geven en Michiel Kramer weer een kans te geven, maar Giovanni van Bronckhorst heeft toch afgezien van dat plan. Dirk Kuyt krijgt wel rust voor de Klassieker van komende zondag, waardoor Renato Tapia aan de aftrap staat. Hij vormt met Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi het middenveld. Sven van Beek zit vanavond voor het eerst dit seizoen weer bij de wedstrijdselectie.

Bij het Oekraïense Zorya Lugansk is de opstelling eveneens veranderd. Coach Yuriy Vernydub heeft twee namen die wel aan de aftrap stonden op Old Trafford vervangen. Željko Ljubenović en Igor Chaykovskiy, die destijds bijdroegen aan een 1-0 nederlaag tegen The Red Devils, beginnen vandaag op de bank. Zij worden vervangen door Artem Gordienko en de Georgiër Jaba Lipartia.

Het duel is vanaf 21.05 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner