26.01.2017 10:01

Jong Oranje treft Engeland op weg naar EK

Steven Bergwijn (r.) komt tegen Jong Turkije in het veld voor Vincent Vermeij (l.) en debuteert in Jong Oranje. (06-10-2016)
Steven Bergwijn (r.) komt tegen Jong Turkije in het veld voor Vincent Vermeij (l.) en debuteert in Jong Oranje. (06-10-2016)

Jong Oranje moet tijdens de kwalificatie voor het EK 2019 in Italië onder meer zien af te rekenen met de leeftijdgenoten van Engeland, dat werd donderdagochtend bekendgemaakt tijdens de loting.

Het Nederlands elftal werd donderdagochtend ingedeeld in Groep 4. Naast Engeland zal Jong Oranje ook te maken krijgen met Oekraïne, Schotland, Letland en Andorra. In tegenstelling tot het Nederlands elftal wist Engeland zich wel te kwalificeren voor het EK 2017 in Polen van aankomende zomer. De Engelsen eindigden bovenaan in een groep met onder meer Noorwegen, Zwitserland en Bosnië & Herzegovina.

Jong Oranje eindigde als tweede achter Slowakije, maar dat was onvoldoende om zich te plaatsen voor de play-offs. Oranje krijgt nu een nieuwe mogelijkheid om zich te kwalificeren, maar voorlopig is het onduidelijk wie de bondscoach zal zijn. Art Langeler was kortstondig bondscoach van Jong Oranje omdat Fred Grim werd aangesteld als assistent van Danny Blind bij de nationale ploeg. Een opvolger van Langeler is nog niet gepresenteerd.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner