19.04.2017 10:52

Tuchel hoopvol: "Spelers hebben zich herpakt"

Borussia Dortmund moet woensdagavond vol aan de bak om de uitslag van de heenwedstrijd tegen AS Monaco ongedaan te maken. De thuiswedstrijd ging met 2-3 verloren, een dag na de aanslag op de spelersbus van BVB.

"Als er een dag was dat we niet in staat waren om te spelen, dan was het de dag van de heenwedstrijd. We hebben de gebeurtenissen nog niet verwerkt, maar ons emotioneel wel herpakt", aldus Borussia-trainer Thomas Tuchel op de persconferentie. De wedstrijd tussen Dortmund en Monaco werd één dag verplaatst, nadat er drie explosieven bij de spelersbus afgingen. Verdediger Marc Bartra raakte gewond aan zijn arm, die nog altijd in het gips zit.

Borussia Dortmund moet winnen in Monaco om plaatsing voor de halve finales van de Champions League te verzekeren. De thuisploeg verloor dit seizoen echter nog geen enkele keer in eigen huis in de Champions League. Alleen Bayer Leverkusen wist in de eerste thuiswedstrijd een punt te pakken. Tuchel beseft dat zijn ploeg het beste in zichzelf naar boven moet halen. "We zijn gefocust en geconcentreerd en richten ons helemaal op de wedstrijd in Monaco. We hebben een topprestatie nodig om door te gaan. We zijn hier om twee keer te scoren."

Nu de grote schok is verwerkt, is de teamgeest van de ploeg gegroeid. De spelers hadden steunden elkaar bij het verwerken van de aanslag. Ondanks dat de spelers fikse kritiek op de UEFA hadden dat de heenwedstrijd doorging, gaat het inmiddels weer beter met de groep. "We hebben de afgelopen dagen een bijzondere teamgeest ontwikkeld. Mede daardoor zijn we tot een topprestatie in staat. We voelen geen angst om de return hier in Monaco te spelen", zegt aanvaller Marco Reus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner