02.05.2017 16:16

Ajax kijkt uit naar wedstrijd tegen Lyon

De beker die AFC Ajax en Olympique Lyon nog kunnen winnen
De beker die AFC Ajax en Olympique Lyon nog kunnen winnen

Oude tijden herleven woensdagavond bij Ajax als Olympique Lyon de tegenstander is in de eerste Europese halve finale sinds twintig jaar voor de Amsterdamse club. "Doemdenkers dachten dat dit niet meer mogelijk was", blikte trainer Peter Bosz vooruit. "Maar het is aan ons om nu ook de finale te halen."

Vast staat wel dat Ajax twee keer boven zichzelf moet uitstijgen voor een plaats in de eindstrijd op 24 mei in Stockholm. Want Olympique Lyon maakt dit seizoen indruk als snelle en technische ploeg. AZ verloor in twee duels met maar liefst 11-2 van de huidige nummer vier van Frankrijk. Op weg naar de halve finale moesten vervolgens ook AS Roma en Besiktas er aan geloven. "Maar iedere ploeg heeft zwakke plekken", klonk Bosz optimistisch.

Eerder werd gemeld dat Jaïro Riedewald en Kenny Tete de missende spelers in het team van Peter Bosz moeten vervangen. De verdedigers Nick Viergever en Joël Veltman zitten nog een schorsing uit.

Vol van trots staat Davy Klaassen woensdag aan de aftrap van het eerste duel van Ajax met Olympique Lyon in de halve finales van de Europa League. "Dit is zo lang geleden voor deze club", vertelde de aanvoerder. "Ik heb van mijn vader gehoord hoe het vroeger was. En nu mag ik het zelf gaan meemaken. Dat is heel speciaal."

De 24-jarige Klaassen voetbalt zijn halve leven voor Ajax. "Deze club heeft me gemaakt tot wie ik nu ben", vindt hij. "Ik heb echt alles aan deze club te danken. Zo voelt dat echt. Dan is het prachtig dat je nu zo'n topwedstrijd mag gaan spelen. Aan alles voel je dat dit een heel grote wedstrijd gaat worden."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner