16.06.2017 10:00

De vijf supervedettes die schitterden op EK -21

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week de talenten die ooit speelden op het EK -21 en later internationale successen boekten.

1: Andrea Pirlo > > 2000 en 2002
Tweemaal deed de Italiaanse stylist mee aan het EK voor spelers onder 21. De eerste keer was een groot succes voor Pirlo, aangezien hij het toernooi wist te winnen. De middenvelder was zelfs goed voor 2 treffers in de finale tegen Tsjechië (2-1 winst). Twee jaar later strandde de jongelingen van Italië in de halve finale, omdat de wraaklustige Tsjechen met 3-2 na verlenging te sterk waren. Pirlo groeide vervolgens uit tot een wereldwijde lieveling.

  • 7 duels op EK -21
  • 125 interlands

2: Manuel Neuer > > 2009
Met onder meer Jérôme Boateng, Mats Hummels en Mesut Özil kende Duitsland een fantastische lichting in 2009. Ook Manuel Neuer was een belangrijke factor bij de jonge Duitsers. In 5 wedstrijden hield hij namelijk 4 keer de nul. De finale tegen Engelsen werd een waar spektakel, aangezien Engeland met 4-0 werd verslagen.

  • 5 duels op EK -21
  • 74 interlands

3: Fabio Cannavaro > > 1994 en 1996
Als leider van Italië -21 mocht Cannavaro bij zijn eerste deelname aan dit toernooi de cup de lucht in liften, na een 1-0 zege op Portugal. Twee jaar later was het opnieuw raak, met onder meer Alessandro Nesta en Francesco Totti in het elftal. Ditmaal moest Spanje het onderspit delven, na strafschoppen. Cannavaro groeide na het toernooi uit tot een gevreesde, spijkerharde maar faire verdediger. Na het gewonnen Wereldkampioenschap van 2006 werd hij zelfs verkozen tot Wereldvoetballer van het jaar.

  • 7 duels op EK -21
  • 89 interlands

4: Luís Figo: > > 1994
Ondanks de verloren finale tegen Italië, werd Figo benoemd tot beste speler van het EK in 1994. De middenvelder groeide vervolgens uit tot één van de beste voetballers van de wereld. Na een aantal fantastische jaren bij FC Barcelona verkaste hij naar Real Madrid, waar hij onderdeel was van Los Galácticos.

  • 3 duels op EK -21
  • 62 interlands

5: Frank Lampard > > 2000
De middenvelder van West Ham United deed mee aan één editie van het jeugdtoernooi. Dat werd geen groot succes, aangezien de Engelsen al stranden in de groep door 2 verliespartijen. Dat weerhield Lampard niet ervan om een fenomenale carrière af te werken. Na het toernooi verkaste de Engelsman naar Chelsea waar hij alles won wat er te winnen viel.

  • 3 duels op EK -21
  • 103 interlands

De laatste 5
Mooiste mooiste momenten uit interlands Sneijder
Grootste successen van legende Totti
Promovendi via de nacompetitie
Ajax de aanvallendste in Europa League
Grootste profclubs uit Nederland zonder prijs

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner