02.11.2017 08:30

Feyenoord naast Willem II als slechtste CL-deelnemer

Door het verlies van tegen Shakhtar Donetsk (3-1) heeft Feyenoord nog geen punt gepakt in vier Champions League-duels. Daarmee is Feyenoord het slechtst presterende team dat Nederland ooit afvaardigde in de Champions League.

Met nul punten uit vier duels doen de Rotterdammers het net zo slecht als Willem II in het seizoen 1999/2000. De Tilburgers pakten na vier wedstrijden eveneens geen enkel punt, maar hadden wel een beter doelsaldo dan de Feyenoord momenteel (-8 om -9). Bovendien sprokkelde Willem II in de laatste twee wedstrijden van de groepsfase nog twee punten. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst zal dan in de laatste wedstrijden tegen Manchester City en SSC Napoli twee keer moeten gelijkspelen of één keer winnen.

De landskampioen is sowieso bezig aan een bijzonder matig jaar, want ook in de Eredivisie is het de slechtst presterende titelhouder sinds AZ in 2009/2010. Van de laatste twaalf wedstrijden wist Feyenoord slechts drie duels te winnen, waaronder de KNVB beker-wedstrijd tegen AVV Swift (4-1). Onder meer van aartsrivaal Ajax werd in eigen stadion met ruime cijfers verloren: 1-4

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner