12.09.2018 14:03

Belgen bereiken voor het eerst in historie doelsaldo +100

Door de eenvoudige 0-3 zege van België op IJsland heeft het land voor het eerst in de geschiedenis een doelsaldo van +100 bereikt. In 773 interlands scoorden de Rode Duivels 1352 keer en kreeg het 1250 treffers tegen: een positief doelsaldo van 102.

Dat gebeurde nog nooit in de 110-jarige historie van onze zuiderburen. Vier jaar geleden werd de weg richting de plus honderd symbolisch ingezet. Een 5-1 zege op Luxemburg bezorgde de halve finalist van het afgelopen jaar voor het eerst in de historie een positief doelsaldo.


 Eerste ronde Nations League meteen een doelpuntenfestijn 


België kent sowieso een succesvol jaar. Van alle landen is de ploeg van bondscoach Roberto Martínez de meest productieve van 2018. De teller staat nu op 34 goals, een ruime voorsprong op de concurrentie. Zo volgt Wereldkampioen Frankrijk met 27 treffers. De vergelijking met het Nederlands Elftal is schrijnend: Oranje scoorde pas acht keer.

Meest productieve landen 2018

  1. België - 34 goals
  2. Frankrijk - 27 goals
  3. Spanje - 24 goals
  4. Zwitserland - 21 goals
  5. Rusland - 20 goals 

Dat mag voor en groot gedeelte op het conto van spits Romelu Lukaku worden geschreven. De 25-jarige aanvaller van Manchester United was dit jaar al twaalf keer trefzeker. Ook tegen Luxemburg vond hij weer twee keer het net. Daardoor verstevigde hij zijn positie als all-time topscorer van de Belgen. Hij staat nu op 43 interlandgoals.

Doordat België twee wedstrijden won, is het de nieuwe leider op de FIFA-wereldranglijst. Die werd aangevoerd door Frankrijk, maar de Wereldkampioen won een keer van Nederland en speelde gelijk tegen Duitsland. Omdat het verschil tussen België en Frankrijk slechts drie ranking-punten was, passeren de Belgen Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner