05.10.2018 14:15

Twijfelende Van de Beek enige Ajacied die alles speelde

Het komt Donny van de Beek allemaal even niet aanwaaien. De middenvelder van Ajax vindt zichzelf vaker op de bank terug dan hem lief is dit seizoen, terwijl hij vorig seizoen nog basisspeler was onder Erik ten Hag.

Omdat hij voor de zomer een vaste waarde was bij de Amsterdammers was hij standvastig tijdens de transferperiode: "Ik blijf bij Ajax", liet hij meermaals horen. Van de Beek is echter zijn basisplaats verloren. Dat standpunt is daarom nu veranderd, want de middenvelder is niet helemaal tevreden en wordt in verband gebracht met Europese topclubs als Manchester United, Liverpool FC, Chelsea FC en AS Roma. Toch ziet het er allemaal niet zo slecht uit voor Van de Beek. Ajax speelde namelijk zestien officiële wedstrijden dit seizoen en slechts één speler kwam in actie tijdens al die optredens. Inderdaad, Van de Beek.

Spelers met meeste wedstrijden voor Ajax dit seizoen:

  1. Van de Beek – 16 wedstrijden
  2. Blind, Mazraoui, Onana, Tadić, Ziyech, – 15 wedstrijden
  3. Huntelaar – 14 wedstrijden
  4. Eiting, De Jong, De Ligt, Neres, Schöne, Tagliafico – 13 wedstrijden


 Lees ook: De 5: oudste Eredivisie-spelers van dit seizoen 


Het probleem voor Van de Beek zit hem uiteraard in het feit dat hij vanaf de aftrap wil beginnen. Met een gemiddelde van 48 minuten per wedstrijd is zijn aandeel ook niet hoog per duel. De speler uit Nijkerkerveen staat dertiende op de Ajax-lijst van spelers met de meeste minuten in de Eredivisie. "Nu Donny minder speelt kunnen clubs hem kopen tegen een gunstigere marktprijs. Zo werkt het natuurlijk ook in de voetballerij. Het enige dat die clubs willen weten: 'Wat kost 'ie?'", laat zaakwaarnemer Guido Albers weten in gesprek met Het Parool, die het verhaal van geïnteresseerde clubs bevestigde. 

Albers drukt als belangenbehartiger wel bij Van de Beek op het hart dat hij alles moet blijven geven zolang hij bij Ajax speelt. "Hij speelt goed en werkt hard. Niemand kan daar negatieve opmerkingen over maken. Maar als in de winter niets is veranderd, dan is het tijd voor een gesprek met Ajax."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner