15.10.2018 21:30

Sterling verdubbelt tegen Spanje zijn interlandgoals

Raheem Sterling stond de afgelopen 27 interlands namens Engeland droog. Het kwam de peperdure aanvaller van Manchester City op een hoop kritiek te staan in de Engelse pers, maar tegen Spanje (2-3 zege) bewees hij eindelijk weer zijn waarde.

In stadion Benito Villamarín, van Betis Sevilla, opende Sterling de score tegen de Spanjaarden in het duel om de Nations League A. Drie jaar na zijn laatste doelpunt voor Engeland scoorde de vleugelflitser dus weer. Marcus Rashford maakte vervolgens de tweede voor Engeland, terwijl Sterling nog voor rust zijn tweede van de avond maakte: 0-3. Het betekende een verdubbeling van zijn totale interlandtreffers. In de voorgaande 45 duels namens Spanje scoorde Sterling ook twee keer.

Spanje kreeg voor het laatst drie doelpunten tegen in eigen stadion in 1991. Toen vond Hongarije minstens drie keer het net, tijdens de 2-4 overwinning tijdens de vriendschappelijke ontmoeting. De laatste keer dat Spanje überhaupt tegen een achterstand van drie goals of meer aan keek, was tegen het Nederlands elftal tijdens het eerste groepsduel van het Wereldkampioenschap 2014 in Brazilië. Oranje wist toen met 1-5 te winnen van Spanje.

Na rust speelde Spanje een stuk beter en scoorde het nog tweemaal. De goals van Marco Asensio en Paco Alcácer waren echter niet genoeg voor de overwinning: 2-3.