17.10.2018 07:45

Ster Angeliño rijst verder na monsterscore Jong Spanje

José Angeliño kwam vorig seizoen bij NAC Breda als een komeet de Eredivisie binnengestormd. Dit seizoen overtreft hij wederom alle verwachtingen, nadat hij afgelopen zomer door PSV werd gekocht. Ook internationaal rijst zijn ster na zijn puike debuut bij de Spaanse belofteploeg.

De 21-jarige linksback vierde dinsdagavond namelijk zijn debuut voor Jong Spanje, tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd in Groep 2 voor het Europees Kampioenschap 2019 dat wordt gehouden in Italië en San Marino. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van IJsland won Jong Spanje met 2-7. Bondscoach De La Fuente posteerde Angeliño in de basisopstelling en hield hem negentig minuten op het veld.  


Lees ook: Oranje-fans adoreren 'fenomenale' Memphis


Hoewel er dus flink veel treffers vielen, lukte het Angeliño niet om zijn befaamde Eredivisie-wapen te etaleren bij de Spaanse belofteploeg: assists geven. Namens Spanje, dat voor het duel met IJsland al geplaatst was voor het EK, scoorden Rafa Mir (twee keer), Mikel Oyarzabal, Carlos Soler, Borja Mayoral en Fabián Ruiz in Reykjavík. Hörður Ingi Gunnarsson hielp Spanje ook een handje door de bal in eigen doel te werken. Jón Dagur Þorsteinsson en Óttar Karlsson (voormalig Ajacied) vonden het net namens het thuisland.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner