24.01.2019 10:30

Real Madrid met recordomzet meest verdienende club

Real Madrid heeft de Money League van het vorige seizoen gewonnen. In de door Deloitte gepubliceerde ranglijst staan de Madrilenen bovenaan qua inkomsten. Daarmee stoot het Manchester United van de troon.

De Koninklijke verdiende afgelopen seizoen, mede door de Champions League-winst, liefst 750,9 miljoen euro. Nog nooit verdiende een club zo veel geld in één seizoen. De afgelopen jaren was Manchester United de club die het meeste geld incasseerde. De Engelsen zakten dit jaar, ondanks een omzetstijging van 1,5%, naar de derde plek. Ook FC Barcelona ging de Mancunians namelijk voorbij. Met 690,4 miljoen euro bezetten de Catalanen de tweede plaats.


 Lees ook: Man City bereikt finale bij basisdebuut Sandler 


Meest verdienende voetbalclubs ter wereld

  1. Real Madrid - 750,9 miljoen euro
  2. FC Barcelona - 690,4 miljoen euro
  3. Manchester United - 666 miljoen euro
  4. FC Bayern München - 629,2 miljoen euro
  5. Manchester City - 568,4 miljoen euro

In de lijst van de twintig best verdienende clubs ter wereld is Engeland hofleverancier. Liefst negen clubs komen uit in de Premier League. Ook middenmoters Newcastle United en West Ham United bevinden zich in de top twintig. Het Everton FC van Marcel Brands 212,9 miljoen euro inkomsten op de zeventiende plaats. Door de Engelse machtovername valt Juventus net buiten de top tien. Het is de eerste keer ooit dat er geen Italiaanse ploeg tussen de tien best verdienende clubs ter wereld staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner