22.02.2019 08:00

De helft van de Nederlanders uitgeschakeld in de EL

De tweede ronde van de Europa League was de Nederlandse enclave in het toernooi niet goed gezind. Liefst vijftig procent van de overgebleven spelers werd uitgeschakeld in de eerste knockout-ronde van het tweede Europese toernooi.

Club Brugge ging hard onderuit bij RB Salzburg (4-0), wat ook slecht nieuws is voor Nederland gezien de UEFA ranking. Het betekende uitschakeling voor Ruud Vormer, Stefano Denswil en Arnaut Danjuma-Groeneveld. Het Galatasaray van Ryan Donk verloor over twee duels van SL Benfica, terwijl ook Bas Dost met Sporting CP werd uitgeschakeld. De Portugese ploeg moest zijn meerdere erkennen in het Spaanse Villarreal CF. Het betekende ook de aftocht van trainer Marcel Keizer. Dat gold ook voor Peter Bosz. Zijn Bayer Leverkusen ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen FK Krasnodar. 

Wie gingen er wel door? 
Inter had weinig moeite met Rapid Wien. De Italiaanse ploeg won met 4-0 van de Oostenrijkers. Daarbij had het niet de hulp nodig van Stefan de Vrij, de Nederlander kreeg rust en bleef negentig minuten op de bank. Woensdagavond wist het Sevilla FC van Quincy Promes al ten koste van Lazio Roma door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Ook Jetro Willems en Jonathan de Guzman (Eintracht Frankfurt) en Mick van Buren (Slavia Praag) plaatsten zich voor de volgende ronde van de knockout-fase. Zij deden dat ten koste van Shakhtar Donetsk en KRC Genk. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner