23.03.2019 22:33

Italië verloor thuis nooit een kwalificatieduel deze eeuw

De Italianen waren er op het afgelopen WK voetbal in Rusland niet bij en het was crisis in het topland, maar de kwalificatie voor het EK  is wél goed van start gegaan. Dat blijkt echter totaal niet opvallend.

Van de 48 thuiswedstrijden die Italië deze eeuw speelde voor kwalificatie voor een eindtoernooi (EK of WK), verloor het namelijk nog nooit. Het won 37 keer en speelde elf maal gelijk. De laatste keer dat de Azzuri wél zo'n wedstrijd verloor, was op 8 september 1999. Destijds was het Denemarken dat op Italiaanse bodem te sterk was. De Denen wisten namelijk met 2-3 te winnen.


Kuip-magie voor Oranje zet schrikbarend af tegen ArenA 


Daarom was de wedstrijd tegen Finland, gespeeld in het stadion van Udinese CD, een routineklus voor de ploeg van Roberto Mancini. Het werd 2-0 dankzij een doelpunt van Nicolò Barella, speler van het nietige Cagliari (nummer veertien van de Serie A). Hij werd daarmee de eerste speler die voor die club scoorde in de nationale ploeg sinds 2013. De speler die Barella voorging, was de vorig jaar overleden Davide Astori. De tweede goal kwam op naam van basisdebutant Moise Kean van Juventus.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner