30.04.2019 22:57

Ajax tekent voor historische goalreeks in uitduels CL

Ajax heeft een geweldig resultaat geboekt in de eerste wedstrijd in het tweeluik met Tottenham Hotspur FC. In dehalve finale van de Champions League wonnen de Amsterdammers met 0-1, waardoor de uitgangspositie uitstekend is.

Al na vijftien minuten brak Ajax een Champions League-record. Nadat het in het Tottenham Hotspur Stadium liefst 71% balbezit had gehad, beloonde Donny van de Beek voor de openingstreffer. Het was het negende Champions League-duel op rij dat Ajax trefzeker was: een record. Nog nooit in de historie scoorden de Amsterdammers zo vaak op rij in het miljoenenbal. Van de Beek blijkt zich op vreemd terrein sowieso goed te voelen. Zijn laatste zes goals maakte de 22-jarige middenvelder allemaal buiten de Johan Cruijff ArenA.


 Lees ook: Basis Spurs kostte 130 miljoen meer dan Ajax' basiself 


De openingstreffer van Van de Beek, die zijn derde goal in deze Champions League-campagne maakte, was sowieso bijzonder knap. Enerzijds omdat de Amsterdammers nu een uitdoelpunt te pakken hebben, maar vooral omdat Tottenham in de Champions League thuis een echt fort is. De laatste ploeg die erin slaagde om de Spurs-muur te breken, was PSV in de groepsfase. Destijds was Luuk de Jong trefzeker.

Spurs ging nog stormen voor het doel van André Onana, maar de recordtreffer was genoeg voor de deze. Ajax voegde opnieuw een doelpunt toe aan het imposante aantal van dit seizoen. Ajax is zelfs de meest trefzekere ploeg in heel Europa. Met 161 treffers blijft het zelfs topclubs als Manchester City en Paris Saint-Germain voor. Hierbij gaat het om doelpunten in alle competities.

Europese teams met meeste aantal goals in alle competities dit seizoen

  1. Ajax - 161 goals
  2. Manchester City - 158 goals
  3. Paris Saint-Germain - 131 goals
  4. FC Barcelona - 130 goals
  5. SL Benfica - 128 goals

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner