29.07.2019 08:30

Zo presteerden Europese tegenstanders PSV, AZ en Utrecht

In de aankomende dagen wordt duidelijk of PSV, AZ Alkmaar en FC Utrecht doorstoten naar de derde voorronde van de Champions League of Europa League. Daarin moeten de Nederlandse clubs afrekenen met respectievelijk FC Basel, BK Häcken en Zrinjski Mostar. Die ploegen presteerden zo dit weekend in hun nationale competities:

FC Basel
In speelronde twee van de Zwitserse Super League ging FC Basel op eigen veld met 1-2 onderuit. FC St. Gallen was in het St. Jakob-Park te sterk voor de PSV-opponent, dat met Ricky van Wolfswinkel als wissel begon aan het competitieduel. De Nederlandse aanvaller kwam in minuut 66 binnen de lijnen en zag FC St. Gallen-speler Cedric Itten vlak voor tijd zijn tweede van de middag maken.

BK Häcken
Ook de tegenstander van AZ Alkmaar kende een slechte generale voor de return in de voorronde van de Europa League. BK Häcken speelde namelijk de uitwedstrijd tegen Djurgårdens IF en ging met 2-0 onderuit tegen de nummer drie van de Allsvenskan. BK Häcken bezet na zeventien wedstrijden de vijfde plaats in de competitie. 

Zrinjski Mostar 
De enige ploeg die wel met een driepunter van het veld stapte, was de tegenstander van FC Utrecht. Zrinjski Mostar speelde de stadsderby tegen Velež Mostar en zegevierde met 1-0. In het Stadion pod Bijelim Brijegom, waar de Domstedelingen donderdagavond ook zullen spelen, werd Denis Zvonić de schlemiel van de avond. Hij maakte namelijk een eigen doelpunt namens Velež Mostar. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner