23.08.2019 07:00

Stengs in Europa League de speler met meeste schoten

AZ Alkmaar is dit Eredivisie-seizoen uitstekend begonnen en ook in de Europa League gaat het de ploeg voor de wind. De Alkmaarders verloren nog niet, kregen nog maar één tegengoal en hebben aanvallend een hoop daadkracht.

Dat wordt onderstreept door het aantal schoten van onder meer Calvin Stengs. De vleugelaanvaller, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, ondernam namelijk al dertien pogingen tijdens het kwalificatietoernooi voor de Europa League. Daarmee is de jeugdinternational van Oranje in de voorrondes van het tweede Europese toernooi van alle spelers degene met de meeste schoten.

Dat tonen de cijfers op de website van de UEFA. Volgens de statistieken van de Europese voetbalbond blijft Stengs de Kroaat Marin Tomasov net voor. Namens FK Astana kwam de 31-jarige middenvelder tot twaalf pogingen, net als de Italiaanse spits Andrea Belotti (Torino FC) en de Engelse vleugelaanvaller Sheyi Ojo (Rangers FC). Donderdagavond tegen Royal Antwerp (1-1) loste Stengs twee schoten. In vijf duels in de voorronde van de Europa League maakte de talentvolle speler twee doelpunten

Spelers in de voorrondes van de Europa League met de meeste schoten:

  1. Stengs (AZ) – 13 schoten 
  2. Tomasov (Astana) – 12 schoten 
    Belotti (Torino) – 12 schoten 
    Ojo (Rangers) – 12 schoten 
  3. Omoijuanfo (Molde) – 11 schoten 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner