30.08.2019 10:00

De 5: Champions League-clubs met de jongste selecties

Elke vrijdag om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de vijf Champions League-clubs die gemiddeld de jongste selectie hebben. 

1: RB Leipzig
De club dit seizoen met de jongste selectie in het miljardenbal is RB Leipzig. De Bundesliga-formatie heeft een gemiddelde leeftijd van 22,6 jaar. De ploeg heeft drie spelers in de selectie die dit millennium zijn geboren. Zo wordt de achttienjarige Engelsman Ethan Ampadu gehuurd van Chelsea FC, nam het deze zomer de Braziliaanse verdediger Luan Cândido (achttien) van Palmeiras, terwijl de achttienjarige Tom Krauß de jeugdopleiding van RB Leipzig doorliep. 

2: KRC Genk
Vorig seizoen werd KRC Genk met een bijzonder talentvolle ploeg kampioen van België. Die samenstelling is grotendeels bij elkaar gebleven en dus treffen we een piepjong KRC Genk aan dit seizoen in de Champions League (gemiddeld 23,1 jaar). Sterkhouders als Joakim Mæhle, Sander Berge, Bryan Heynen en Joseph Aidoo zijn nog relatief jong, maar de jongste spelers zijn de selectie zijn Maarten Vandevoordt (17), Benjamin Nygren (18) en Vladimir Screciu (19). 

3: RB Salzburg
Net als RB Leipzig beschikt de andere club van het energiedrankconcern Red Bull, RB Salzburg, eveneens over een heel jonge selectie. De spelers van de Oostenrijkse kampioen zijn gemiddeld 23,6 jaar. Erling Håland is bij die club niet de jongste speler in de selectie, maar wel één van de grootste blikvangers. Afgelopen zomer maakte de Noors tiener, die afgelopen januari overkwam van Molde FK, tijdens het Wereldkampioenschap voor spelers jonger dan twintig jaar liefst negen doelpunten in één wedstrijd (vs. Honduras u20). De jongste speler bij RB Salzburg is de zestienjarige Amerikaan Bryan Okoh. 

4: Ajax 
Sergiño Dest (18) maakte in de voorbereiding een goede indruk op Ajax-trainer Erik ten Hag en dus startte hij afgelopen week in de return van de play-offs tegen APOEL Nicosia in de basis. De rechtsback, die voor zowel Nederland als de Verenigde Staten kan uitkomen, mag dus hopen op meer speeltijd bij Ajax in het grootste Europese clubtoernooi. Naast Dest zijn Lassina Traoré (18), Kik Pierie (19), Kjell Scherpen (19) en Jurgen Ekkelenkamp (19) de jonkies bij Ajax. Gemiddeld is de Ajax-selectie 23,9 jaar.

5: Lille OSC
Ajax zag donderdagavond tijdens de loting Lille OSC als derde tegenstander uit de koker komen tijdens de loting. Net als Ajax beschikken de Fransen over een heel jonge samenstelling. Gemiddeld is de selectie van Lille OSC namelijk 24,2 jaar oud. De negentienjarige Portugees Tiago Djaló, deze zomer overgekomen van AC Milan, en de negentienjarige Timothy Weah, zoon van de legendarische voetballer George Weah, zijn de jongste blikvangers van Lille OSC. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner