26.11.2019 14:15

Tadić wederom bij grootste kilometervreters in de CL

Frenkie de Jong speelt met FC Barcelona vooralsnog een teleurstellend seizoen, al kent de middenvelder wel wat persoonlijke successen. De Jong heeft zich namelijk in zeer korte tijd ontpopt tot sterkhouder en is niet meer weg te denken uit Barça's basis. Hij heeft de ploeg al helemaal naar zijn hand gezet.

Zijn toegevoegde waarde toont zich ook in de speeltijd die de spelmaker krijgt. Samen met Clément Lenglet, Nélson Semedo en Piqué misten zij nog geen minuut in de Champions League. En omdat De Jong, die afgelopen zomer van Ajax overkwam voor 75 miljoen euro, altijd overal op het veld te vinden is, staat hij in de top tien met de meest gelopen kilometers dit seizoen in het miljardenbal. De Jong staat met 46,6 kilometer op plek negen.

Daarmee staat hij twee plaatsen onder Dušan Tadić. De Ajax-aanvoerder, die vorig seizoen met 140 kilometers de grootste afstand had gelopen van alle spelers, liep dit seizoen net iets meer dan zijn voormalig ploeggenoot: 47,7 kilometer. De absolute kilometervreter is de Tsjechisch international Tomáš Souček. De middenvelder van Slavia Praag is de enige speler dit seizoen die al meer dan 50 kilometer in de benen heeft zitten: 50,2 in totaal.

De top 10 in de Champions League met meest gelopen kilometers:

  1. Tomáš Souček (Slavia Praag) – 50,2 kilometer
  2. Lucas Tousart (Lyon) – 49,3 kilometer
  3. Marcelo Brozović (Inter) – 48,8 kilometer
  4. Joshua Kimmich (Bayern) – 48,8 kilometer
  5. Sander Berge (Genk) – 47,7 kilometer 
  6. Miralem Pjanić (Juventus) – 47,2 kilometer
  7. Dušan Tadić (Ajax) – 46,7 kilometer
  8. Jorginho (Chelsea) – 46,7 kilometer
  9. Frenkie de Jong (Barcelona) – 46,6 kilometer
  10. Saúl Ñíguez (Atlético) – 46,6 kilometer

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner