30.08.2013 00:00

Feyenoord uitgeschakeld na zeperd in eigen huis

Het is Feyenoord niet gelukt om zich te plaatsen voor de Europa League. Na een 1-0 nederlaag in Rusland gingen de Rotterdammers in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Kuban Krasnodar. Feyenoord kwam nog wel op een voorsprong, maar kon deze niet uitbreiden.

Al heel vroeg kon Feyenoord op rozen zitten. Samuel Armenteros draaide behendig richting de zestien en werd in het penaltygebied neergelegd. Graziano Pellè nam plaats achter de bal, maar het schot in de linkerhoek miste kracht en werd simpel gepakt door Aleksandr Belenov. Een paar minuten later had de goalie geen antwoord op een inzet van Pellè. Jordy Clasie vond Lex Immers met een lange bal en Immers tikte de bal snel door richting zijn spits. Hij maakte zijn fout goed door met rechts de bal over keeper Belenov te liften. Maar liefst negen minuten kon Feyenoord genieten van de voorsprong. Op links werd Daryl Janmaat er volledig uitgelopen door Gheorghe Bucur, die vervolgens teamgenoot Ivelin Popov vond. Popov schoot met buitenkant rechts de bal achter Erwin Mulder. Na de 1-1 kreeg Lex Immers meerdere kansen op de 2-1, maar Feyenoord en Kuban Krasnodar bleven op 1-1 steken.

Feyenoord kwam goed uit de kleedkamers, maar kreeg de deksel op de neus toen vijf minuten na het fluitsignaal Bucur zelf scoorde. Stefan de Vrij verloor een kopduel achterin, om vervolgens te zien hoe Bucur met rechts de bal achter Mulder volleyde. De goal betekende dat Feyenoord maar liefst drie keer moest scoren om een ticket voor de Europa League te verdienen en dit kon Feyenoord niet meer opbrengen. Met wissels in de vorm van Ruud Vormer, Elvis Manu en Wesley Verhoek lijkt de kwaliteit in de selectie van Feyenoord niet hoog genoeg om Europees succes te behalen.

De Rotterdammers hebben echter nog een kans om toch Europees voetbal te spelen dit seizoen. Fenerbahçe werd door de CAS - de zogenaamde justitie van voetbal - uitgesloten voor Europees voetbal. De Turken hadden recht op een plek in de Europese competitie, maar door het wegvallen van de ploeg is er dus één extra plek te verdelen in de Europa League. Alle ploegen die in de laatste voorronde sneuvelden komen in één pot. De gelukkige ploeg die uit de koker komt mag ondanks de nederlaag toch participeren in de Europa League. De laatste strohalm voor Feyenoord, en misschien wel het Nederlandse voetbal. Met slechts twee ploegen die zeker zijn van Europees voetbal is het pover gesteld met onze ploegen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner