12.10.2016 21:48

De Haan is verbaasd: "Leek wel een duiventil"

Foppe de Haan is teleurgesteld in de recente prestaties van Jong Oranje. De oefenmeester denkt dat het team Vincent Janssen goed had kunnen gebruiken en uit zijn verbazing over de huidige gang van zaken bij de KNVB.

Jong Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het aankomende EK in Polen. Het team van bondscoach Art Langeler won met 4-1 van Cyprus, maar dat bleek niet genoeg te zijn. "Niet presteren op de momenten dat het nodig is", begint De Haan tegenover de NOS. "Het is niet deze week misgegaan, maar al eerder. Ze hadden iemand als Vincent Janssen enorm goed kunnen gebruiken. Hij is alsnog als topscorer van de ploeg in de kwalificatiereeks geëindigd, dat zegt genoeg natuurlijk."

De Haan had in zijn tijd als bondscoach van Jong Oranje wel de beschikking over een echte topschutter. "Je hebt in een ploeg altijd een afmaker nodig", stelt de oud-trainer van sc Heerenveen. "Ik beschikte in mijn tijd als bondscoach eerst over Klaas-Jan Huntelaar en een jaar later over Ryan Babel. Zij werden allebei topscorer. Het is voor een ploeg wel makkelijk als je zulke spelers in je team hebt."

De oefenmeester uit daarnaast zijn verbazing over de keuze van de KNVB om Fred Grim weg te halen als coach van Jong Oranje. "Het was ook best gek, want de KNVB wilde Grim eerder deze zomer niet naar Cambuur laten gaan om de continuïteit in stand te houden. Maar hij wordt later alsnog bij Jong Oranje weggehaald. Aan de andere kant is het ook niet makkelijk voor de KNVB. Terugkijkend kun je zeggen dat Dick Advocaat dit in gang heeft gezet. Het Nederlands elftal leek wel een duiventil met zijn assistenten. Het oogde heel rommelig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner