31.08.2018 10:30

Geschiedenis in Luxemburg: Dudelange naar Europa League

F91 Dudelange heeft geschiedenis geschreven. De grootste ploeg uit het nietige Luxemburg heeft het voetbal op de kaart gezet in dat land, nadat het zich donderdagavond als eerste Luxemburgse ploeg kwalificeerde voor de Europa League.

Dat deed F91 Dudelange op Roemeense bodem tegen CFR Cluj, waar het met 2-3 won. Dat was meer dan genoeg, aangezien het heenduel in een 2-0 overwinning eindigde voor de Luxemburgers. De ploeg van Dino Toppmöller bereikt daarmee een geweldige prestatie, want Europees gezien was het nog nooit een ploeg uit Luxemburg gelukt om zich te kwalificeren voor een hoofdtoernooi.


Lees ook: Alles over de CL-loting van Ajax en PSV


Van de laatste twintig seizoenen werd F91 Dudelange veertien keer kampioen van de Nationaldivision. Dat zijn meteen ook alle kampioenschappen die de ploeg pakte. Daarmee is het nog geen recordhouder, want Jeunesse Esch werd 21 keer landskampioen. Ook vorig seizoen werd F91 Dudelange kampioen van Luxemburg, waardoor het zich kwalificeerde voor de voorrondes van de Europa League. Daarin werden de volgende teams aan de zegekar gebonden:

  • 2e voorronde Europa League: Drita Gjilan (Kosovo)
  • 3e voorronde Europa League: Legia Warschau (Polen)
  • Playoffs Europa League: CFR Cluj (Roemenië)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner