04.10.2018 08:30

Zeldzame prestaties Italianen: alle vier de clubs winnen

Italië heeft een uitstekende tweede speeldag in de poulefase gekend in de Champions League. Juventus, AS Roma, Inter en SSC Napoli wonnen alledrie hun wedstrijd, wat een zeldzame prestatie is, getuige het recente verleden.

Het was namelijk alweer dertien jaar geleden dat de vier deelnemende Italiaanse ploegen allemaal wisten te winnen in dezelfde speelronde. Om precies te zijn op 22 en 23 november van het jaar 2005 gebeurde dat voor de laatste keer. Destijds zegevierde Juventus met 1-0 (winst op Club Brugge), versloeg Udinese Calcio het Griekse Panathinaikos met 1-2, stapte AC Milan met een 0-4 van het veld na het treffen bij Fenerbahçe en pakte Inter drie punten door met 4-0 te winnen van Artmedia Bratislava.


 Lees ook: Nederland loopt uit op Oostenrijk op UEFA ranking 


In de huidige speelronde kregen de Italiaanse clubs slechts één tegentreffer. Pablo Rosario scoorde namens PSV een wonder- en jubileumdoelpunt tegen Inter (1-2). Verder won AS Roma met 5-0 van Viktoria Plzeň, mede door een goal van Justin Kluivert en stapten ook Juventus (3-0 vs. BSC Young Boys) en SSC Napoli (1-0 vs. Liverpool FC) met een overwinning van het veld.

De knappe resultaten van de Italiaanse clubs hebben er ook voor gezorgd dat het land stuivertje heeft gewisseld met Engeland op de UEFA coëfficiëntenlijst. Italië bezet nu de tweede plaats, terwijl Engeland gezakt is naar de derde plek. In de Champions League is er bovendien geen land dat al zoveel punten pakte als Italië. De ploegen sprokkelden gezamenlijk liefst negentien punten bijeen, dat zijn er drie meer dan nummer twee Spanje. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner