09.07.2014 10:00

Speler van de Dag: Heersende Kroos

Gedurende het WK kiest Voetbal.com na iedere speeldag een speler van de dag. Vandaag is dat Toni Kroos, die de heerser was op het middenveld tijdens de historische halve finalewedstrijd tussen Brazilië en Duitsland.

Laten we het eerst nog kort over de uitslag van de wedstrijd hebben: 1-7... één – zeven! De halve finale die we gisteravond zagen, zullen we nooit meer vergeten. Brazilië werd tot op het bot vernederd door Duitsland, dat in de tweede helft zelfs gas terugnam. Het hele Duitse voetbalelftal was gisteravond fantastisch, maar degene die de allerbeste was, was Kroos.

Doelpunten en assist

Kroos was tijdens de wedstrijd direct betrokken bij drie van de eerste vier doelpunten die de Duitsers maakten. Bij de 0-1 was hij de aangever. Uit de uitdraaiende hoekschop van de 24-jarige Kroos maakte Müller de eerste van de wedstrijd. De 0-3 en 0-4 werden door de man met de fluwelen traptechniek zelf gemaakt. De eerste schoot Kroos met links onberispelijk langs Júlio César, de tweede rondde hij keurig af na een één-twee met Sami Khedira.

Baas op het middenveld

De statistieken liegen niet: Kroos was gisteravond aan de bal niet te stuiten. De middenvelder was zeer nauwkeurig in de passing (71 passes, waarvan meer dan negentig procent aankwam) en verloor zelden de bal. Daarnaast was Kroos bijna overal op het middenveld te vinden, zoals onderstaande heatmap ook aantoont. Doelpuntenmaker, aangever, werk- en sierpaard in één.. wat heeft Kroos niet?

Mijlpaal

Gisteravond werden bijna alle records verbroken en werden diverse mijlpalen behaald. Miroslav Klose werd door zijn doelpunt de WK-topscorer aller tijden en Kroos speelde in de halve finale alweer zijn vijftigste interland in het Duitse shirt (let op: Kroos is nog maar 24 jaar). Daarnaast maakte de middenvelder tegen Brazilië zijn eerste én tweede WK-doelpunt.

Toekomstige club

Het licht in de lijn der verwachting dat Kroos het komende seizoen niet meer bij Bayern München onder contract staat. De middenvelder mag weg bij de Duitse topclub en over belangstelling heeft hij niet te klagen. De voorbije maanden werd Kroos aan bijna iedere topclub gelinkt: onder andere Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Chelsea en Arsenal werden al genoemd. Na deze wedstrijd zal de interesse in Kroos alleen nog maar groter worden.

Door: Vincent Houttuin

Spelers van de dag:
Speelronde 1: Neymar
Speelronde 2: Arjen Robben
Speelronde 3: Joel Campbell
Speelronde 4: Karim Benzema
Speelronde 5: Pepe
Speelronde 6: Guillermo Ochoa
Speelronde 7: Memphis Depay
Speelronde 8: Luis Suárez
Speelronde 9: Bryan Ruiz
Speelronde 10: Miroslav Klose
Speelronde 11: Islam Slimani
Speelronde 12: David Villa
Speelronde 13: Luis Suárez
Speelronde 14: Xherdan Shaqiri
Speelronde 15: Cristiano Ronaldo
Speelronde 16: James Rodríguez
Speelronde 17: Dirk Kuyt 
Speelronde 18: Manuel Neuer
Speelronde 19: Lionel Messi
Speelronde 20: Thiago Silva
Speelronde 21: Tim Krul

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner